Főoldal 8 alapelv Társállatok egészsége Társállataink egészségvédő hatása Az ember egészsége Kapcsolat Érdekességek

egeszsegestars.hu © 2016-2023 dr. Saufert Gyula

Pilis-Vet Életmód Könyvkiadó Bt., Sau.Fair Bt., 2085, Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48. +36 30 9241520
www.vorosvariallatorvos.hu

Kapcsolat | 8 alapelv | Társállatok egészsége | Társállatok egészségvédő hatása | Ember egészsége  | Érdekességek  

geszsegestars.hu

Megvalosit.hu - Weboldal megvalósítás

Megvalósítás:

geszsegestars.hu

Milyen érzés állatokkal együtt élni?

Állatorvosi Rendelők

Az együtt töltött idő

Lelki megújulás, őszinte szeretet

Társállatok Egészségvédő hatása

Táplálkozás

A természeteshez legközelebb álló táplálék minőségét és mennyiségét, vitamin és nyomelem ellátottságát mindig figyelembe kell venni.

Mozgás

A rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik meghatározója, és ez így van az embereknél és  kedvenceinknél is egyaránt.

Levegő

Napjában többször kellene légző gyakorlatokat végeznünk ahhoz, hogy a szellemi és fizikai frissességünket fenntartsuk.
Tegyük ezt kedvencünkkel.

Napfény

Naponta legalább 15-20 perces napfényen tartózkodás javasolható évszaktól függetlenül. Napfény nélkül még a kedvenceink is depressziósak lehetnek.

Mit eszünk? Mit adunk kedvenceinknek? Mozgás szükséges embernek állatnak egyaránt Friss levegő mindenkinek jót tesz Emberek és tárállataik is feltöltődnek a napfénytől Társállatok és ember együttélése

A társállat fogalma azon háziállatokra vonatkozik, amelyek a haszonállatokkal ellentétben kimagasló társas viselkedési és kommunikációs képességgel rendelkeznek, ezáltal lehetővé téve a kölcsönös partneri kapcsolat kialakulását ember- és állat között. A komplex együttműködés és harmonikus egymás mellett élés feltétele a viselkedés tekintetében legtöbbször egy tanulási folyamat, de ami enélkül is fennáll a társállatok esetében: ösztönös hajlam az emberrel való összehangolódásra emocionális szinten.
A társállatok és ember együttélését nem csak haszoni funkciónális érdek köti össze, hanem érzelmi és felelősségvállalási tudat.


 

Az emocionális töltet


Az evolúciós fejlődése során az ember a csúcsra tört, attól a pillanattól kezdve hogy Homo sapiensként két lábon kezdett járni. Ez alatt a több százezer év alatt az ember és az általa teremtett modern világ óriás léptekkel fejlődött, viszont egyes őseinktől megmaradt ösztönök mostanáig benne élnek a modern civilizáció „mai” emberében is. 3 alap pilléren áll a mindennapjaiban hozott döntések, cselekedetek. A szeretet a félelem és az agresszió génjeinkben van kódolva, hogy vész esetén a leggyorsabban tudjunk reagálni. A szeretet a kötődés már csecsemőknél is felfedezhető, mint például a szőrös meleg dolgokhoz való vonzódás. Ezt támasztja alá Harry Frederick Harlow 60-as években végzett anya-gyermek kötődést vizsgáló majomkísérlete is. A meleg szőrös lélőlény tapintása simogatása, szív és légzésfrekvencia csökkenést okoz, ezáltal oldva a stresszes állapotot, valamint valamilyen szinten a félelmet és a szorongást is.


A társállatoktól feltétel nélküli szeretetet kapunk. Független anyagi helyzetünktől, az iskolai vagy munkahelyi teljesítményünktől. Őket nem érdeklik kinézetünk esetleges testi vagy szellemi fogyatékosságunk. Minden nap örül társaságunknak a vele együtt töltött időnek. A szorosan mellettünk élő állatok képesek érezni az érzelmeinket, lelki állapotunkat és annak megfelelően viselkedni.